Selecteer een pagina


Het Nederlandse volk is over het algemeen over verzekerd bleek uit onderzoek. Het is begrijpelijk dat je graag goed verzekerd wilt zijn, omdat je niet ineens met een dure rekening van het ziekenhuis of van de tandarts wilt zitten. Ook wil je voorkomen dat je grote reparaties aan je auto of aan je huis moet betalen. Maar waar moet je nu op letten bij het afsluiten van een verzekering.

 

Prijs

Allereerst is het belangrijk om goed te kijken naar de prijs. Er zijn veel verschillende aanbieders van verzekeringen die pakketten aanbieden tegen verschillende prijzen. Er zijn hele goedkope verzekeringen maar deze dekken niet alles, en er zijn hele dure verzekeringen die alles dekken. Ook dingen die jij niet echt nodig vind. In de meeste gevallen betaal je een vast bedrag per maand aan je verzekeraar. Echter als er wat gebeurd kan het zijn dat dit bedrag wijzigt. Ook is de prijs afhankelijk van jouw verleden.

 

Contractduur

Naast de prijs die je betaald is het ook belangrijk om te kijken naar de duur van je contract. Het is mogelijk dat deze per aanbieder verschillen. Maar je wilt niet een periode ongemerkt zonder verzekering zitten. Het is dus van groot belang dat je let op welke periode je verzekerd bent. Zo voorkom je een nare nasleep na een gebeurtenis. Als je dit van tevoren al in je hoofd hebt, of in je agenda hebt geschreven kun je ruim op tijd een nieuwe regelen.

 

Dekkingsgraad

Zoals al eerder aangegeven in dit artikel is het van belang dat je goed beseft wat de dekkingsgraad is van je verzekering. Dit wil zeggen het bedrag dat maximaal wordt uitbetaald, oftewel het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Het kan zeker van belang zijn om voor je een verzekering afsluit eerst een simulatie te doen van alle verschillende aanbieders. Voor een verzekering voor je huis kun je bijvoorbeeld een autoverzekering laten simuleren of een goedkope brandverzekering laten stimuleren. Zo kom je erachter welke verzekering voor jou het beste past en waar jij je het fijnst bij voelt.