Selecteer een pagina

Sluit via internet een speciale verzekering voor de Dodge Ram (1500) af. Je hebt voor deze pick-up een bestelautoverzekering nodig. Bereken online de laagste premie. Bij sommige websites lukt het niet een verzekering voor de Dodge Ram aan te vragen. Gelukkig herkend onze vergelijkingsmodule veel pick-up’s op basis van het kenteken.

 

Kosten verzekering Dodge Ram online berekenen

Een belangrijk gegeven is dat verzekeraars jouw wagen als een bedrijfsauto zien. Een speciale Dodge Ram verzekering is daarom gebaseerd op een bestelauto. Het is niet mogelijk je wagen als personenwagen te verzekeren. Nadeel van een bestelauto verzekering voor je Dodge Ram is de premiefactor gewicht. Zo rekenen maatschappijen voor bedrijfswagens het laadvermogen mee. Dat is nadelig voor de premie van de autoverzekering.

 

Pick-up verzekering Dodge Ram en factor gewicht

Bij personenauto’s heb je vaak te maken een laag gewicht. Zo wegen veel auto’s rond de 1.000 kilogram. Bij een grote pick-up heb je vanwege het laadvermogen een bestelautoverzekering nodig. Dat hoge gewicht is nadelig voor de premie. Want veel gewicht betekent hogere kosten. Net als bij een Chevrolet Avalance verzekeren scheelt het veel als je schadevrije jaren hebt opgebouwd. Dan krijg je namelijk extra no-claimkorting. Dat scheelt zeker voor de verzekering van een Dodge Ram, welke een hoog gewicht heeft.