Snel jouw Dodge Ram verzekerd krijgen

Dodge Ram

Sluit online een speciale verzekering voor de Dodge Ram (1500) af. Je hebt voor deze pick-up een bestelautoverzekering nodig. Bereken online de laagste premie. Bij sommige websites lukt het überhaupt niet een verzekering voor de Dodge Ram aan te vragen. Gelukkig herkent onze vergelijkingsmodule véél pick-ups op basis van het kenteken.

Gewicht als premiefactor Dodge Ram

Een belangrijk gegeven is dat verzekeraars jouw Dodge als bedrijfsauto zien. Een speciale Dodge Ram verzekering is dan ook een afgeleide van een bestelautoverzekering. Het is niet mogelijk jouw wagen als personenauto te verzekeren.

Een betrekkelijk nadeel van een bestelautoverzekering voor jouw pick-uptruck is dat het voertuiggewicht een medebepalende premiefactor is. En een Dodge Ram 1500 heeft een lediggewicht van algauw 1.800 kilogram.

Verzekeringsmaatschappijen rekenen van zakelijke bestelauto’s bovendien ook nog eens het laadvermogen mee, hetgeen bij een doorsnee Ram boven de 1.150 kilogram ligt. Dit pakt onderaan de streep nogal nadelig uit voor de hoogte van de bestelautopremie.

Kosten bestelautoverzekering Dodge Ram

Een licht personenautootje weegt nog geen 800 kilo. Het gemiddelde personenautogewicht ligt rond de 1.000 kilo. Een flinke pick-uptruck als de Dodge Ram weegt dus bijna 2x zo veel als gemiddeld. De wettelijk verplichte WA-autoverzekering moet schades uitkeren die met jouw Dodge worden toegebracht aan derden. En je kunt je voorstellen dat zulke schades héél wat minder ingrijpend en kostbaar zijn als ze worden toegebracht met een Smartje.

WA versus casco

Dus heb je onder meer vanwege het laadvermogen een bestelautoverzekering nodig? Dan is dit nadelig voor de premie. Wil je jouw Dodge Ram óók nog eens casco verzekeren? Dan wordt eveneens rekening gehouden met de waarde van de te verzekeren auto. Immers moet de verzekeraar bij cascodekking mogelijkerwijs ook schade aan de eigen auto uitbetalen. En een Ram heeft over het algemeen een fikse cataloguswaarde én dagwaarde.

Premiekorting

Wat bij het afsluiten van een bestelautoverzekering voor een Doge Ram in jouw voordeel kan werken is jouw verzekeringshistorie. Als je ouder bent dan 24 jaar vervalt sowieso de jongerentoeslag, hetgeen héél erg gunstig uitpakt. Als je ook nog eens een flink aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd, kun je aanspraak maken op een aanzienlijke no-claimkorting. Zo kun je tot maar liefst 80% premiekorting ontvangen op de bruto premie!

KVK 16042333 | WFT-vergunning 12013756 | ©Goedkopebestelautoverzekering.nl 2004-2024