Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

Roy data

Indien je de auto na 01-09-2007 hebt verkocht, registreert jouw oude verzekeraar de opgebouwde schadevrije jaren in een centrale database. Deze database heet Roy data. Je ontvangt alleen nog een brief met daarin een bevestiging van de schadevrije jaren. De nieuwe verzekeraar controleert in Roy data de door jouw opgegeven schadevrije jaren. Op die manier kun je je schadevrije jaren aantonen en hoeft je dus geen documenten meer te bewaren.

Royementsverklaring

Indien je je auto voor 01-09-2007 hebt verkocht, kun je jouw schadevrije jaren aantonen middels een originele royementsverklaring. Deze heb je van je verzekeraar ontvangen nadat jouw autoverzekering is beëindigd. Een royementsverklaring is een waardedocument. Deze wordt maar één keer verstrekt. Wees er dus zuinig op. De verklaring is slechts één jaar geldig. Daarna vervallen de schadevrije jaren. Sommige verzekeraars nemen in overleg ook een verklaring ouder dan een jaar over.

Leaseverklaring

Na een periode van een leaseauto kun je een verklaring ontvangen van je leasemaatschappij omtrent het schadevrij rijden. Leaseverklaringen van de ‘grotere’ leasemaatschappijen worden meestal overgenomen, omdat deze schades goed registreren.

Werkgeversverklaring

Een werkgeversverklaring wordt niet altijd geaccepteerd. Vraag jouw werkgever daarom naar een verklaring van de betreffende verzekeraar. Je dient echter wel de enige bestuurder te zijn geweest van het voertuig. Of de verklaring van de schadevrije jaren ook echt wordt gehonoreerd, is altijd ter beoordeling van de verzekeraar. Wij doen onze uiterste best voor je om de schadevrije jaren toegekend te krijgen.

KVK 16042333 | WFT-vergunning 12013756 | ©Goedkopebestelautoverzekering.nl 2004-2024