Goedkope Motorverzekering Vergelijken & Afsluiten

Goedkope motorverzekering berekenen en vergelijken

Een eerste stap richting een goedkope motorverzekering is het berekenen en vergelijken van premies. Dat gebeurt op basis van het kenteken en wat persoonsgegevens. Je leeftijd en de regio waar je woont bepalen mede de premie. Heb je schadevrije jaren opgebouwd met een vorige motorverzekering? Dan krijg je extra no-claimkorting. Je betaalt dan iedere maand minder premie.

Voordeel direct online afsluiten

Het voordeel van online afsluiten is dat je snel de polis en groene kaart in huis hebt. Je krijgt direct na het afsluiten een bevestiging per e-mail. Daarin staat dat je bent geaccepteerd. Een goedkope motorverzekering is op deze manier razendsnel geregeld.

Premie invloeden verzekering motor

Hoeveel je gaat betalen voor de verzekering van je motor hangt van verschillende factoren af. Zo speelt het voertuig zelf een rol. Denk maar aan verschillen in gewicht, nieuwwaarde en vermogen. Verder heb je te maken met leeftijd- en regio invloeden. Zo is een motor verzekeren in de Randstad duurder. Een veel bepalende factor is de dekking die je kiest.

WA + beperkt en volledig casco (all risk)

Wil je een goedkope motorverzekering, dan kom je bij de WA dekking uit. Deze vergoed eigen schade niet. Daarom is het de meest voordelige vorm van verzekeren. Nadeel is dat het weinig zekerheid biedt. Zo is het fijn als je een vergoeding krijgt bij diefstal of schade door eigen schuld.

Met een WA + beperkt casco verzekering is je motor tegen diefstal gedekt. Bepaalde speciale motoren zijn diefstalgevoelig. Naast het verzekeren kun je zelf preventief handelen door goede sloten te kopen het voertuig in een afsloten ruimte te parkeren.

De meest uitgebreide motorverzekering heeft WA volledig casco (all risk) dekking. Schade door eigen schuld is dan ook verzekerd. Stel je veroorzaakt een aanrijding, dan zal je eigen materi√ęle schade bij deze dekking vergoed worden. Keerzijde is de premie die hoger ligt.

Beveiliging en ART-klassen

Het risico op diefstal ligt bij motoren wat hoger dan bij auto’s. Verzekeraars stellen daarom eisen als je goed verzekerd wilt zijn. Dat doen ze door een ART-goedgekeurd slot te verplicht. Deze moet voldoen aan een bepaalde beveiligingsklasse. Maatschappijen kunnen bij diefstalgevoelige motoren afdwingen dat er zonder goede sloten geen diefstaldekking is voor de tweewieler.

No-claimkorting en schadevrije jaren

Met een goedkope motorverzekering bouw je ieder jaar schadevrije jaren op. Je krijgt dan extra no-claimkorting op de verzekering van je motor. Schadevrije jaren kun je meenemen als je overstapt naar een andere maatschappij, korting niet. Bij het berekenen en vergelijken van premies is het daarom belangrijk uit te gaan van harde schadevrije jaren.

Bedenktijd van 14 dagen

Met het afsluiten zit je niet meteen vast aan een goedkope motorverzekering. Zo kun je zonder kosten tot 14 dagen annuleren. Door de bedenktijd behoud je keuze vrijheid en kun je overstappen naar een andere aanbieder als je spijt had van de aanvraag.

Goedkoopste motorverzekering afsluiten

Vul het aantal schadevrije jaren goed in als de premie berekening gaat starten. Heb je een positief schadeverleden? Dan kom je sneller in aanmerking voor de goedkoopste motorverzekering. De no-claimkorting gaat tot wel 80 procent. Naast de basisdekkingen kunnen er extra kosten bij komen als je aanvullende dekkingen zou kiezen. Deze zijn altijd optioneel.

Aanvullende dekkingen berekenen

Rechtsbijstand kun je kiezen als aanvulling. Je hebt dan juridische hulp bij schade. Zonder rechtsbijstand gaat je verzekeraar geen schade verhalen. Men verwacht dan dat je dit zelf gaat regelen. Om tijd en gedoe te besparen kun je daarom goedkoop rechtsbijstand mee verzekeren.

Schadeverzekering opzittenden is er om letselschade af te dekken. Als motorcoureur loop je nu eenmaal meer risico. Een afgeslankte vorm is de ongevallenverzekering opzittenden. Verschil is dat laatst genoemde slechts 1 keer uitgekeerd en een beperkt vergoeding kent.

Pechhulp is soms nog een optie maar wordt weinig gekozen.

Dekkingsoverzicht basis en aanvullend

Je hebt twee soorten dekkingen: basis en aanvullend. Met de basisdekking verzeker je de motor zelf. met alleen WA heb je de goedkoopste motorverzekering. Meer zekerheid heb je echter bij WA + beperkt en volledig casco (all risk). Daar staat wel een extra premie tegenover. Aanvullingen zijn verstandig, zeker de schadeverzekering voor opzittenden biedt meer zekerheid.

Eigen risico bij schade

Met een WA dekking heb je geen eigen risico bij schade. Anders is wanneer je motor gestolen is of wanneer je een all risk schade hebt. Je krijgt dan een bedrag uitgekeerd na aftrek van het eigen risico. Meestal ligt deze tussen de 75 en 200 euro per gebeurtenis.

Winterstopkorting

Met een winterstopkorting bespaar je premie maar het beperkt wel je mogelijkheden. Zo zien we tegenwoordig dat de winters vrij zacht zijn. Voor een paar tientjes meer mag je dan gewoon rijden als je niet kiest voor een winterstopregeling.

Digitale polis en groene kaart

Na het afsluiten van de goedkoopste motorverzekering krijg je de polis en groene kaart via de e-mail. Daarnaast krijg je een uitnodiging voor de digitale polismap en app. Zo kun je ten alle tijde je verzekering raadplegen en eventueel wijzigingen doorgeven.

Veel gestelde vragen bij opzeggen

Heb je nog een bestaande verzekering op je motor en wil je overstappen? Dan heb je rekening te houden met een opzegtermijn. Informeer bij je maatschappij als je daarover twijfelt. Motorverzekeringen zijn jaarcontracten. Na een jaar kun je daarom met een maand opzegtermijn overstappen naar een andere, goedkopere of betere aanbieder voor je voertuig.

Oldtimer motor verzekeren

Heb je een mooie oldtimer? Dan wil je deze zo goedkoop mogelijk verzekeren. Dat kan als je deze alleen recreatief gebruikt. Alledaags gebruik is niet toegestaan bij een oldtimer verzekering. Wil je meer dan alleen een WA dekking? Dan wordt een taxatierapport als voorwaarde gesteld.

Lesmotoren

Als rijschool wil je voordelige verzekeringen voor de lesvoertuigen. Deze zijn vaak niet online te berekenen. Neem voor het verzekeren van een lesmotor telefonisch contact met ons op. Je krijgt dan een maatwerk offerte welke 14 dagen geldig is.

Goedkoopste motorverzekering afsluiten

Wil je echt de laagste premie? Ga dan een goedkope motorverzekering afsluiten op enkel WA dekking. Meer zekerheid heb met een WA + beperkt of volledig casco dekking. Voor een goede beveiliging eisen verzekeraars een ART-slot. Je motor kun je anders niet tegen diefstal verzekeren. Bereken en vergelijk eenvoudig al onze verzekeringen online.

KVK 16042333 | WFT-vergunning 12013756 | ©Goedkopebestelautoverzekering.nl 2004-2024