Goedkope Brommerverzekering Vergelijken & Afsluiten

Verzekeraars hebben geen plicht iedereen te accepteren voor een goedkope brommerverzekering. Omdat wij meerdere aanbieders hebben wij kunnen iedereen verzekeren. Direct na het afsluiten van de bromfietsverzekering krijg je via de mail de bevestiging dat je bent geaccepteerd.

Bereken en vergelijk bromfietsverzekeringen

Het afsluiten begint met het maken van een premie berekening. Het systeem gaat dan voor jou de goedkoopste bromfietsverzekeringen vergelijken. Je ziet zo in een oogopslag wat de kosten en verschillen zijn. De beste aanbieder kun je direct online afsluiten.

Goedkoopste aanbieder online afsluiten

Het online afsluiten heeft als voordeel dat je snel de polis en groene kaart in huis hebt. Deze wordt namelijk kort na het afsluiten naar je gemaild. Blijkt acceptatie niet meteen mogelijk? Neem dan contact op want wij kunnen iedereen een bromfietsverzekering aanbieden.

Basis dekkingen: WA + beperkt en volledig casco

Met een goedkope bromfietsverzekering ben je zeker van een lage prijs. Maar waar ben je dan voor verzekerd? Bij verzekeringen heb je te maken met een basis- en aanvullende dekking. De basisdekking is de verplichte WA verzekering, soms uitgebreid met WA + of all risk.

Eigen schade is bij WA dekking niet verzekerd. Veel bromfietsrijders kiezen daarom een uitgebreidere verzekering. Met een WA + beperkt of volledig casco dekking heb je meer zekerheid. Zo krijg je bij een WA + beperkt casco verzekering vergoeding bij diefstal van je brommer of scooter.

Met volledig casco (all risk) krijg je ook bij eigen schuld de schade vergoed. Dit na aftrek van het eigen risico. Dat is de bijdrage die je hebt bij schade. Stel je scooter wordt gestolen en de dagwaarde is 800 euro. Dan krijg je bij 100 euro eigen risico 700 euro uitgekeerd door je verzekeraar.

Aanvullende dekkingen en eigen risico bij schade

Naast de basisdekkingen die je brommer of scooter zelf verzekeren loop je meer risico’s. Zo kun je letselschade overhouden. Dat is te verzekeren in de vorm van een ongevallen opzittenden. Verder kun je rechtsbijstand kiezen. Je hebt dan juridische bijstand als je een schade wilt verhalen.

Voordelen goedkope bromfietsverzekering vergelijken

Verzeker je bromfiets of scooter op de gewenste dekking. Kies je alleen de verplichte WA dekking dan krijg je de goedkoopste brommerverzekering. Bij een ruimere basisbedekking met aanvullingen betaal je meer, maar het voordeel is wel dat je dan meer zekerheid hebt bij schade.

Pechhulp: geen, standaard of uitgebreid

Een goedkope bromfietsverzekering met pechhulp komt standaard weinig voor. Bij een auto kost een uitgebreide pechhulp al snel 8 euro per maand. Er is voor een brommer of scooter weinig aanbod bij pech onderweg. Omdat brommers weinig buiten provincie komen is er ook weinig vraag.

Scooter verzekeren met bromfietsverzekering

Ga je een scooter verzekeren dan wordt er gevraagd om het soort voertuig aan te geven. Het verschilt namelijk of je met of zonder helm mag rijden. Voor de verzekeraar is dat van belang omdat langzaam rijdende voertuigen doorgaans minder schade kunnen veroorzaken (dus een lagere premie).

Bedenktijd is 14 dagen: gratis annuleren

Als je een goedkope brommerverzekering afsluit ziet je daar niet meteen aan vast. Je hebt namelijk 14 dagen bedenktijd. In de periode kun je gratis annuleren. Heb je toch al kosten betaald? Dan krijg je de betaalde bedragen retour. Meteen afsluiten is niet verplicht, je kunt ook eerst offertes opvragen. Vanuit de offerte kun je op een later moment de bromfietsverzekering afsluiten.

Offerte berekenen en ontvangen

Het voordeel van een offerte is dat je niet meteen een bromfietsverzekering hebt afgesloten. Je kunt zo eerst rustig nadenken en aanbieders vergelijken. Bij de premie vergelijking kun je verder gaan voor afsluiten of een offerte opvragen. Deze ontvang je dan per e-mail en blijft 14 dagen geldig.

Veel gestelde vragen over leeftijd

Wat we in het verleden gezien hebben is dat een ouder voor een kind een brommer gaat verzekeren. Dat is niet toegestaan. Blijkt bij schade dat een jong iemand (onder de 24 jaar) de bestuurder was? Dan kun je daar problemen mee krijgen in de vorm van extra eigen risico of zelfs dat de schade niet vergoed wordt.

Het is waar dat jeugdige bestuurders meer premie moeten betalen. Toch is het belangrijk je bromfietsverzekering naar waarheid af te sluiten. Zo voorkom je problemen bij schade. Startende bestuurder betalen meer premie en hebben doorgaans een lagere no-claimkorting

Startende jongeren hebben minder no-claimkorting

Behoor je tot de groep jongeren onder de 24 jaar? En heb je niet eerder een goedkope bromfietsverzekering gehad? Dan begin je qua no-claimkorting op de standaardinschaling. Per jaar dat je schadevrij rijdt bouw je vervolgens extra korting op. Deze gaat tot wel 75 procent op de bruto premie. Je gaat zo ieder jaar minder betalen als je geen schade had.

Aanbieders kiezen een doelgroep

Het is niet op voorhand te zeggen wie de goedkoopste brommerverzekering heeft voor jou voertuig. Iedere aanbieder richt zich namelijk op een specifieke doelgroep. Deze is regio, voertuig en leeftijd gebonden. Zo kan een verhuizing betekenen dat andere aanbieders ineens goedkoper zijn. Hetzelfde geldt als je ouder geworden bent en meer schadevrije jaren hebt.

Oldtimer bromfiets verzekeren

Heb je een mooie oldtimer bromfiets? Kies dan een goedkope brommerverzekering speciaal voor oldtimers. Deze is voordelig en alleen af te sluiten bij recreatief gebruik. Gebruik je het voertuig niet alleen hobbymatig maar voor dagelijks verkeer? Dan is een oldtimerverzekering niet mogelijk.

Elektrische fiets en motorverzekering

Een categorie onder en boven een brommer is de elektrische fiets en motor. Je hebt daar speciale verzekeringen voor. Een elektrische fiets of Elo-bike is goedkoop te verzekeren. Bij een motorverzekering hangt de premie het sterk af van de nieuwwaarde en het vermogen. Het aantal schadevrije jaren speelt dan ook mee. Een oldtimer motor verzeker je voor weinig geld.

Goedkoopste brommerverzekering afsluiten

Met alleen een WA dekking kies je voor de goedkoopste brommerverzekering. Met een WA + beperkt of volledig casco heb je meer zekerheid. Het online afsluiten begint met een premie vergelijking. Zo ontdek je de beste aanbieders voor jou bromfiets of scooter.

Heb je naast de goedkoopste brommerverzekering behoefte aan meer producten en diensten? Ontdek op onze site dan al onze particulieren verzekeringen. Denk daarbij aan het verzekeren van een personenauto of inboedel. Bespaar op al je vaste kosten.

KVK 16042333 | WFT-vergunning 12013756 | ┬ęGoedkopebestelautoverzekering.nl 2004-2024